Kutyaovi

A kutyaovi a legjobb hely a világon egy kiskutya számára! Nem mellesleg a gazdi is remekül szórakozik. Itt tanuljuk meg azokat az alapvető dolgokat, ami a következő éveket a leginkább meghatározza. Hogy mire is gondolunk? Hogy a pórázon járás-e az, vagy a leülés? Esetleg a helyben maradás?…

Á, dehogy! Azt, hogy a gazdival lenni a legjobb! Hogy jó kis játékokat talál ki a kutyabarátjának és mindig jó a közelében lenni! Azt, hogy örül a gazdi nagyon minden jól végrehajtott feladatnak.

Megerősítik a kapcsolatukat, így természetes lesz a kiskutyának, hogy a gazdihoz szaladni jó, hogy együtt lenni jó, hogy a pórázon is csupa jó dolog történik. 

Így a kutyaoviba kicsit mindig tanulunk, megalapozzuk a későbbi feladatokat, de leginkább csalogatjuk és dicsérjük az apróságokat és sokat játszunk.

Fontos, hogy a különböző fajtájú kiskutyák megtapasztalják az együtt játék örömét, megelőzve ezzel a későbbi agresszió kialakulását, vagy, hogy bizonyos fajtáktól tartsanak.

Arra is gondot fordítunk, hogy időben találkozzanak felnőtt kutyákkal, hogy azt is megtanulják, nem lehet bármelyik másik kutyával feltétel nélkül játszani. 

Persze megtanulunk néhány szabály is, amelyeket törvénnyé mélyítünk, mert ezek a kiskutya biztonságát szolgálják, de elsősorban sok-sok pozitív közös élményt gyűjtünk, hogy a későbbiekben legyen mire építeni.

És persze, nem véletlenül zárjuk általában az ovisokkal a hétvégi foglalkozásokat: a “babakutyázás” nekünk is jutalom a nap végén!

Scroll to top