A Zöld Csillag Kutya- és Embersimító Központ születése

2020 szinte mindenkit kibillentett az egyensúlyából, mi azonban már korábban elkezdtünk kicsit lebegni. Új terveket szőttünk, de érdekes módon számunkra a jövő és a cél, pont ebben a sokak számára felkavaró márciusban vált kézzelfoghatóvá.

Ekkor bukkantunk rá ugyanis a volt undi határőrlaktanyára. Fura, korábban többször is elhajtottunk mellette. Egy pillanatra rácsodálkoztunk az elsuhanó autó ablakán át, de aztán lapoztunk és másról szólt tovább a beszélgetés. A zöld hullócsillagot is korábban láttuk, az akkor mér a szemünk elől rejtett laktanyától párszáz méterre. Bár akkoriban nem tulajdonítottunk neki komolyabb jelentőséget. Megnéztem a neten, valahol azt írták, sorsfordító időket jelez. De valóban ezen a zűrös március elején, amikor a világ nagy részétől elvette a sorsa biztonságérzetét, egyszer csak felbukkant számunkra ez a végzetes hirdetés: eladásra hirdették ezt a két hektáros bekerített nem is tudom, hogy micsodát. Megnéztük. Megállapítottuk, hogy hihetetlen nagy feladat, talán nem is nekünk való, ezzel együtt soha többé nem tudtuk kiverni a fejünkből.

Siralmas volt. Kéthektárnyi dzsungellal fedett szemétdombos rom. De csodálatos helyen, óriási fákkal, isteni illatokkal. Ajánlatot tettünk. Nem fogadták el, de a Zöld Csillag szépen lassan beszivárgott a hétköznapjainkba. És az már nem az a riasztó izé volt, hanem az amivé válhat, válni fog. Makettként beköltözött a nappalink közepére. Naponta változott a tetőszerkezet, a bontandó és maradó épületek száma, és igen, a kutyafuttatók, tréningpályák helye. Mert azonnal ebben gondolkodtunk: egy olyan otthonban, aminek szerves részét képezik a kutyák, a tréningek, a kutyás barátok jelenléte komfortos és természetes. Így kerültek kialakításra a kennelek és vendégházak az otthonunk mellet és a kisebb és nagyobb füves területek, ahol a képzések folyhatnak.

Azután, mint a mesében, egyszer csak a miénk lehetett! Nagy öröm, majd óriási meló. És azt hisszük, hogy most kész annyira, hogy meghívhassunk titeket! Ahogy alakítgattuk azonnal látszott, hogy ideje új szokásokat felvenni. Az árnyas fák alatt egész nyáron kellemes hűvös volt. Így fogalamazódott meg bennünk az, hogy idén, most, hogy így a vírushelyzet egyre több lazítást enged, indíthassunk egy tavasz végi, nyár eleji tanfolyamot nektek, ha érdekes lehet. Szóval gyertek, ha kedvetek van!

A Zöld Csillag Kutya- és Embersimító Központ születése
Scroll to top