Rólunk

201210081116Minden kutya és gazda páros más, ezért nem hiszünk mindenkinél működő szisztémákban

Évtizedek óta kutyákkal dolgozunk és kutyákkal élünk. Volt már ilyen is, olyan is. Őrző-védő, vadászkutya, (őrzővédővadászutya), fajtatiszta és mentett, világ győztes és egy utolsó csibész, körmönfont, furtonfurt, arany tündérbogár.

Volt, aki nálunk kezdte, és olyan is volt, aki nálunk kötött ki. Jártak hozzánk, tanultunk egymástól, küzdöttünk egymással, majd a végén kölcsönösen hozzátéve valamit a másik életéhez, eljutottunk valameddig. Addig, amíg a kutyának és a gazdinak jó együtt élni.Ha kell, vagy ha csak mindannyian élvezzük, folytatjuk.

Akik nem jártak nálunk: reménytelenek, konokabbak mint mi, nevelhetetlenek, megrögzött rosszindulatúak, maradandóan agresszívak. Ilyen címkéket mi csak akkor aggatunk egy kutyára, ha megbizonyosodtunk arról, hogy valóban nem tudunk vele mit kezdeni. De olyan kutyával még nem találkoztunk.

Persze, voltak olyan barátaink, akiknél kicsit nehezebben ment a változás, de ha az akarat megvolt, a rendszer működött. Mert a kutyasuli arról szól, hogy az együttélésben zavaró tulajdonságokat felülírjuk. Pontosan azzal a módszerrel, amire a kutyának szüksége van. Ennyi 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Scroll to top